Werk en Verlies

Vroeg of laat krijgt ieder mens in zijn leven met verlies te maken. Soms is het klein, maar soms ook bijna ondragelijk groot. Bij de begrippen Verlies en Rouw wordt vaak alleen gedacht aan het afscheid nemen van een persoon die je dierbaar was, maar er zijn veel meer vormen van verlies. Denk maar eens aan afscheid nemen van je gezondheid, het verlies van een baan of functie, maar ook het beëindigen van een (liefdes)relatie.

Na zo’n ingrijpend verlies verdwijnt werk soms naar de achtergrond en komt het belang ervan in een ander daglicht te staan. Het verzoek om weer aan het werk te gaan is echter onvermijdelijk en brengt vaak extra spanningen met zich mee. Ook zien we regelmatig dat mensen zich juist compleet op hun werk storten en daarmee wegblijven bij de pijn en het verdriet.

Hoe pak je als werknemer in rouw de bij jou passende (werk)draad weer op en hoe verweef je het verlies op een gezonde manier in je leven? En wat zeg je als werkgever tegen een werknemer in rouw, hoe lang duurt verdriet en wat kun je doen of misschien juist beter laten?

Goede Verlies- & Rouwbegeleiding op de Werkvloer is in deze essentieel!

In de praktijk blijkt dat dat echter niet eenvoudig is en uit recent onderzoek blijkt zelfs dat het vaak te wensen over laat. Meestal niet vanuit onwil, maar vanuit onvermogen en onkunde. Met als voor werkgever én werknemer het onwenselijke resultaat dat het (ziekte)verzuim hoger is dan nodig.

Vanuit mijn persoonlijke maar ook vanuit mijn jarenlange werk- (Personeelszaken/HR)ervaring onderschrijf ik dat een begrijpende werkomgeving onmisbare steun én zelfs nieuwe houvast kan geven in een rouwproces. Dat is de reden dat ik me met hart en ziel inzet en me inmiddels gespecialiseerd heb op dit gebied.

Een ‘Verlies- & Rouwbegeleiding op de Werkvloer-traject’ bij COACH JE KRACHT bestaat uit:

– Een maatwerk-traject met professionele begeleiding waarin enerzijds de werknemer individueel wordt begeleid met oprechte aandacht en ruimte voor zijn of haar rouwproces. Waarbij er gewerkt wordt aan het hervinden van energie, veerkracht en balans waardoor de werknemer weer gedegen en duurzaam terugkeert naar zijn of haar werkplek.

– Naast een bepaald aantal individuele coachingssessies van de werknemer, bestaat het traject uit tenminste 1 gesprek op locatie met werkgever (HR-professionals/leidinggevenden). Hierin zal in het algemeen worden geïnformeerd over Verlies & Rouw, alsook praktisch worden geadviseerd over hoe in deze specifieke situatie (beter) om te gaan met Verlies en Rouw op de Werkvloer.

– Gaandeweg het traject blijf ik vraagbaak en achterban voor werkgever en zal er indien nodig blijvend worden ondersteund.

– Indien gewenst kunnen ook de directe collega’s in dit traject worden meegenomen. Ook zij krijgen de nodige tools en handvatten aangereikt met het uiteindelijke doel een meer begripvolle werkomgeving te creëren.

Zit jij als werknemer of als werkgever op het gebied van Verlies- & Rouwbegeleiding op de Werkvloer met vragen, neem gerust contact met me op!