Verlies- & Rouwcoaching

Vroeg of laat krijgt ieder mens in zijn leven met verlies te maken. Soms is het klein, maar soms ook ondragelijk groot. Bij de begrippen Verlies en Rouw wordt vaak alleen gedacht aan het afscheid nemen van een persoon die je dierbaar was, maar er zijn veel meer vormen van verlies. Denk maar eens aan afscheid nemen van je gezondheid, het verlies van een baan of functie, maar ook het beëindigen van een (liefdes)relatie.

Bij verliessituaties kom je voor de lastige taak te staan om iets achter je te laten en aan een nieuwe toekomst te gaan bouwen. Omdat verlies ingrijpt op veel levensgebieden, veranderd jouw wereld en wordt nooit meer hetzelfde, waardoor je behoorlijk uit balans kunt raken. Om het evenwicht en vooral ook jezelf terug te vinden is rouwen noodzakelijk. Stil staan bij dat wat is, je bewust zijn van gevoelens die het afscheid oproept, ze uiten en er vorm aan geven is van essentieel belang.

Vaak lukt dit alles op eigen kracht, maar soms blijkt dat je niet bij machte bent om de draad van het leven weer zelfstandig op te pakken. Dan loop ik graag een stuk met je mee op en ga je op professionele en betrokken manier helpen om jouw evenwicht te hervinden. Door oprechte aandacht en ruimte voor jouw rouwproces en jouw verhaal help ik je inzicht te krijgen in jouw manier van rouwen. Ik ga je helpen, om op mijn unieke wijze; door de theorie uit mijn vak te combineren met mijn ervaringsdeskundigheid, het verlies te verweven in jouw leven.

Hierdoor buigen we ‘overleven’ samen om naar ‘door- & verder leven’.

COACH JE KRACHT is gespecialiseerd in Verlies- & Rouwbegeleiding op de Werkvloer, waarbij we zowel werknemers als werkgevers ondersteunen bij Verlies & Rouw op het werk. Lees hiervoor verder op de pagina’s Werk en Verlies of speciaal toegespitst op deze Corona-tijd op: Verlies- en Rouwbegeleiding op de Werkvloer in Corona-tijd.

Herken jij jezelf in één van de bovenstaande situaties en ben je benieuwd of ik ook jou verder kan helpen? Heb én gun jij jezelf deze zo nodige steun in de rug? Neem dan contact met me op, ik ben er voor je!