Verlies- en Rouwbegeleiding op de Werkvloer in Corona-tijd

Hoewel in steeds meer landen de lockdown langzaam maar zeker wordt versoepelt, zijn de gevolgen van de Corona-crisis nog overal voelbaar. Ook in Nederland heeft de crisis onze samenleving flink ondersteboven gekeerd, met voor iedereen beperkende maatregelen en het wegvallen van allerlei zekerheden.

In deze onzekere tijd zijn mensen collectief in een verliesproces; verlies is voor iedereen (al dan niet tijdelijk) aan de orde van de dag:

  • Verlies van een dierbare (en daarvan niet op de gebruikelijke manier afscheid kunnen nemen);
  • Verlies van werk en daarmee vaak ook verlies van inkomen;
  • Verlies van de vaste werkplek;
  • Verlies van de ‘normale’ manier van werken en van collega’s;
  • Verlies van onze vrijheid om te gaan en staan waar, wanneer en hoe we willen in de anderhalve-meter-samenleving.

Rouwexperts hebben in het invloedrijke vaktijdschrift Harvard Business Review geschreven dat de emoties die we nu voelen, te vergelijken zijn met die van Rouw.

Naast dat in deze roerige tijden emoties worden uitvergroot, zien we ook dat verlies wat mensen in het verleden hebben meegemaakt weer opnieuw wordt aangeraakt en daardoor in het nu een rol van betekenis kan gaan spelen.

In deze Corona-tijd rennen veel werknemers zich de benen onder hun lijf vandaan, hebben in de frontlinie gestaan en daar veel gezien en meegemaakt. Werknemers hebben zich in rap tempo moeten aanpassen aan een snel veranderde werkelijkheid. Ook door socialdistancing is de veerkracht bij veel mensen gedaald. En dit alles doet wat met de weerbaarheid en zal zonder twijfel zichtbaar worden in het verzuim.

De verwachting is dat in veel sectoren, met name in de zorg en in het onderwijs het psychische en mentale verzuim flink zal gaan stijgen. Werknemers daar hebben in de afgelopen jaren al te kampen gehad met personeelstekort, hoge werkdruk en salarissen die niet in verhouding staan tot het werk.

En we zijn er nog niet! We zullen waarschijnlijk nog langere tijd door moeten gaan met de aangepaste manier van werken en daarom is het belangrijk dat er preventieve maatregelen worden genomen om medewerkers geestelijk te ondersteunen, zodat de mentale veerkracht weer op peil gebracht of versterkt wordt.

Als leidinggevende heb je een cruciale rol hierin, maar sta je er niet alleen voor! Je bent een flinke schakel om het werkgeluk in jouw organisatie te versterken of te vergroten. Ben je bewust dat we als mensen op hoofdlijnen dezelfde dingen willen, maar in detail kan de behoefte en de wensen per persoon net anders zijn.

En vergeet daarbij niet ook goed voor jezelf te zorgen! Hoe is het voor jou om in deze periode te werken met zoveel onzekerheden in je eigen leven? En zoek daarbij de juiste hulp!

Ik ondersteun je graag in deze tijd door: individuele coaching, begeleiding, advisering of bemiddeling. Ruimte voor je eigen verhaal én handvaten om jouw medewerkers/team(leden) te ondersteunen in deze bijzonder tijd…