Verlies- en Rouwbegeleiding op de Werkvloer in Corona-tijd

Al weer bijna 2 jaar maakt Corona, in de ene periode wat meer als in de andere, onderdeel uit van ons leven. Van versoepelingen weer terug naar strengere maatregelen, overal ter wereld zijn de gevolgen voelbaar. Ook in Nederland keert hoe we omgaan met Corona onze samenleving flink ondersteboven, met voor iedereen beperkende maatregelen en het steeds maar weer wegvallen van allerlei zekerheden.

In deze onzekere tijd zijn mensen collectief in een verliesproces; verlies is voor iedereen (al dan niet tijdelijk) aan de orde van de dag:

  • Verlies van een dierbare (en daarvan niet op de gebruikelijke manier afscheid kunnen nemen);
  • Verlies van werk en daarmee vaak ook verlies van inkomen;
  • Verlies van de vaste werkplek;
  • Verlies van de ‘normale’ manier van werken en van collega’s;
  • Verlies van onze vrijheid om te gaan en staan waar, wanneer en hoe we willen in de anderhalve-meter-samenleving.

Rouwexperts hebben in het invloedrijke vaktijdschrift Harvard Business Review geschreven dat de emoties die we nu voelen, te vergelijken zijn met die van Rouw.

Naast dat in deze roerige tijden emoties worden uitvergroot, zien we ook dat verlies wat mensen in het verleden hebben meegemaakt weer opnieuw wordt aangeraakt en daardoor in het nu een rol van betekenis kan gaan spelen.

In deze tijd rennen in diverse branches veel werknemers zich de benen onder hun lijf vandaan, hebben in afgelopen jaren in de frontlinie gestaan en hebben daar veel gezien en meegemaakt en doen dat soms nóg! Werknemers hebben zich in rap tempo moeten aanpassen aan een snel veranderde werkelijkheid. Ook door socialdistancing is de veerkracht bij veel mensen gedaald. En dit alles doet wat met de weerbaarheid en zal zonder twijfel zichtbaar worden in het verzuim.

De verwachting is dat in veel sectoren, met name in de zorg en in het onderwijs het psychische en mentale verzuim flink zal gaan stijgen. Werknemers daar hebben in de afgelopen jaren al te kampen gehad met personeelstekort, hoge werkdruk en salarissen die niet in verhouding staan tot het werk.

Al een hele tijd moeten werknemers omgaan met een aangepaste manier van (thuis)werken en daarom is het belangrijk dat er preventieve maatregelen worden genomen om medewerkers geestelijk te ondersteunen, zodat de mentale veerkracht weer op peil gebracht of versterkt wordt.

Als leidinggevende heb je een cruciale rol hierin, maar sta je er niet alleen voor! Je bent een flinke schakel om het werkgeluk in jouw organisatie te versterken of te vergroten. Ben je bewust dat we als mensen op hoofdlijnen dezelfde dingen willen, maar in detail kan de behoefte en de wensen per persoon net anders zijn.

En vergeet daarbij niet ook goed voor jezelf te zorgen! Hoe is het voor jou om in deze periode te werken met zoveel onzekerheden in je eigen leven? En zoek daarbij de juiste hulp!

Ik ondersteun je graag in deze tijd door: individuele coaching, begeleiding, advisering of bemiddeling. Ruimte voor je eigen verhaal én handvaten om jouw medewerkers/team(leden) te ondersteunen in deze bijzonder tijd…