Over mij: Business-wise

Als coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepcoaches (https://www.nobco.nl/)  en voldoe aan alle kwaliteitsnormen en gestelde eisen.

Ook ben ik als professional verbonden met het Netwerk Sterven & Rouw Midden Brabant (http://stervenenrouw.nl/): een samenwerkingsverband van organisaties werkzaam op het gebied van zorg, advisering en begeleiding rondom sterven, uitvaart en rouw. Daarnaast ben ik te vinden als één van de rouwspecialisten in de rouw-app Condole https://condole.nl/.

Omdat ik mijn missie ‘het normaliseren van Verlies & Rouw in onze (werkende) samenleving’ met dezelfde inzet & passie deel met We Are Dearly (een professioneel platform voor ondersteuningsvragen rondom het thema verlies en rouw) maak ik, speciaal voor bedrijven deel uit van hun pool van Dearly Certified Professionals.

Samen bieden we hierin ondersteuning aan bij rouw op de werkvloer voor zowel werknemer als werkgever. Meer weten? Lees verder op https://wearedearly.nl/listing/yvette-van-de-veerdonk/?_se=aW5mb0Bjb2FjaGpla3JhY2h0Lm5s

Ik ben mijn hele leven al een echte inspirator en motivator en om mijn missie het ‘normaliseren’ van Verlies en Rouw in onze (werkende) samenleving kracht bij te zetten, spreek en/of schrijf ik hierover graag!

Spreken:

  • Als GASTSPREKER of GASTDOCENT:

Ik geef gastlessen op scholen en ik verzorg graag (interactieve) lezingen over Verlies- & Rouw op de Werkvloer. Door de theorie uit mijn vak, mijn werkervaring als oud HR-professional te combineren met mijn ervaringsdeskundigheid doe ik dat op mijn unieke wijze en weet ik van iedere bijeenkomst een waardevol samenzijn te maken!

Zo werkte ik in het verleden mee aan een gastles Rouw & Verlies op de opleiding Pedagogiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en was ik te vinden als gastspreker op het Congres Vitamine Aand8 https://www.nationalevitaliteitsweek.nl/yvette-van-de-veerdonk/ waar ik de lezing: Is er ‘winst’ te halen uit verlies? verzorgde voor HR-professionals uit verschillende branches.

Op 9 maart 2023 verzorg ik, in samenwerking met Netwerk Brabant en Crematorium Tilburg en Omstreken de kennis-sessie/interactieve lezing ‘De (werk)draad weer oppakken na Verlies’ https://netwerkbrabant.nl/academy/de-werkdraad-weer-oppakken-na-verlies-09-03-2023, speciaal voor leidinggevenden, HR-professionals en werknemers die meer willen weten over omgaan met verlies op het werk.

  • Als TRAINER of WORKSHOPLEIDER:

Verder geef ik in mijn praktijk en indien gewenst op locatie/intercompany speciaal op maat gemaakte workshops & trainingen rondom Verlies & Rouw. Workshops en trainingen die zowel individueel als binnen groepsverband te volgen zijn en die in overleg kunnen worden vormgegeven.

Één bestaande workshop en één samenzijn verdienen hierbij in het bijzonder de aandacht, namelijk: Het Kintsugi-hartritueel’ en ‘De Bikkelclub’. Workshops (coachjekracht.nl)

Schrijven:

  • Via BLOGS:

Mijn blogs vind je gedeeltelijk onder ‘Blogs’ op deze website, maar ook kun je me vinden onder de naam COACHJEKRACHT op de socials (Facebook, Instagram & LinkedIn). Ik deel daar mijn verhalen en ideeën op het gebied van (Stress)coaching. Daarnaast geef ik, als het gaat over Verlies & Rouw graag woorden aan soms diepe gevoelens en gedachten, en schrijf ik over dit onderwerp open en zonder taboe. Zodat het jou, net als vele anderen inspireert en motiveert of het je in donkere tijden wat troost en steun biedt.

  • Via BOEKEN:

Ik ben mede-auteur van de bundel ‘Beter Leven met een chronisch-progressieve ziekte’ waarin ik een hoofdstuk geschreven heb over Verlies (in dit geval van gezondheid) & Rouw op de Werkvloer. (https://berghauserpont.nl/winkel/boeken/beter-leven-met-een-chronisch-progressieve-ziekte/).

Ik verleende mijn medewerking aan het boek ‘Verlies en verdriet op school. Wat nu?’, waarin ik een voorbeeld mocht schrijven als weduwe met jonge kinderen op de basisschool en kreeg mijn coach-uitspraak een plekje: “Er rust een taboe op en rondom de dood. Als we dat doorbreken door er ‘gewoon’ over te praten en er vooral niet overheen te praten, halen we bijna als vanzelf, veel van de handelingsverlegenheid op dit gebied weg”. Dit boek is eind oktober 2022 uitgekomen en is te bestellen via onderstaande link: www.instondoboeken.nl/product/342/Verlies-en-verdriet-op-school-Wat-nu

  • Via ARTIKELEN:

Als (mede-)auteur schreef ik diverse (kranten)artikelen over Verlies & Rouw in de breedste zin van het woord.

Zo schreef ik voor de campagne die eind oktober 2022 is gestart in het speciaal basis/voortgezet onderwijs voor de HUB-scholen in Brabant, een artikel in de hoedanigheid van een ouder van een kind met een beperking. Maar ook als professioneel coach mocht ik mijn steentje bijdragen aan deze campagne. https://gespecialiseerdonderwijsnederland.nl/verhaal/yvette-deelt-ervaring-hub-organisaties/

Wil je dus meer weten over deze thema’s

en wil je horen óf lezen hoe ik daarmee als coach,

maar ook als mens omga?

Volg me dan op de socials

of vraag me als

gastspreker, gastdocent of trainer

in jouw buurthuis, jouw organisatie

of bedrijf!