Stilte versterkt…

Zoals ik in mijn laatste blog al aangaf, was de stilte-retraite van vorige week zo bijzonder dat ik alles wat ik daar heb meegemaakt, gevoeld en beleefd niet allemaal in 1 blog kon proppen. Dat zou simpelweg geen recht doen aan de bijzonderheid van die dagen en dus hierbij mijn tweede in de reeks: ‘Stilte is…’

Toen ik de Stilte, Natuur en Yoga-retraite boekte, zag ik het meeste op tegen het onderdeel ‘Stilte’… Niet heel vreemd als je je bedenkt dat ik van nature niet bepaald een stil-zitter ben.🙃Die tomeloze energie kan ik in mijn leven goed gebruiken en ik ervaar daar dagelijks ook de benefits van; als ondernemer in mijn vak als coach, maar ook als mama en dan vooral van een dochter met een beperking.

Dat ‘stil-zijn’ bedacht ik me van te voren, kon dus nog wel eens een dingetje worden! Maar… het is me zo meegevallen, want ik kwam erachter dat die stilte je ook ongelofelijk veel kan brengen… 🤫🙏🏻✨️ Wat ik zo onwijs bijzonder vond, is dat naar mate de stilte-uren verstreken, ik me bewuster werd van alles om me heen. Ik zag zoveel meer details, hoorde veel scherper en begon daardoor met steeds meer verwondering de wereld om me heen te bekijken en vooral te beleven…

Zo kon ik zittend bij het knapperende haardvuur in de serre naar buiten staren en zien hoe met tijd en wijlen een stevige windvlaag de zachtroze bloesemblaadjes door de tuin liet dansen…

Kon ik me compleet verliezen in het kleuren van een mandela, waarbij ik zo in gedachten verzonken was, dat toen ik klaar was en ik om me heen keek er helemaal niemand meer was en ik daar niks van had meegekregen…

Kon ik lekker lummelen in de prachtige tuin en daarbij genieten van de warme zonnestralen liggend in het zacht kriebelende gras… 

Maar zo genoot ik ook van de kou die mijn huid van top tot teen liet tintelen… na een skinny-dip in de vroege ochtend-zee! 

Ik ben er dus tijdens deze retraite achter gekomen dat stilte verre van stil is! En mijn ervaring is dat stilte juist versterkt; het mooie van en in de wereld om me heen, maar het versterkt ook dat wat in mij leeft! Dat intense en pure zoals ik het maar omschrijf, past bij zoals ik mijn leven voor de retraite al (be)leefde. Dus ja, de stilte… die ik ga zeker vaker opzoeken en past, zo weet ik nu ook zo bij mij!

Hoe kijk jij eigenlijk tegen stilte aan? Heb jij deze ook wel eens ervaren en wat doet/deed de stilte dan met jou? Wil je dat eens met me delen?

#stilte #silence #yoga #natuur #nature #memyselfandi #zelfzorg #selfcare #mama #mom #ondernemer #entrepreneur #coach #backtobasic #inspiratie #inspiration #bijzonder #special #intens #verwondering #versterken #strengthen #blog #quote #stilteis #coachjekracht #uden #maashorst #oisterwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *