Voor jezelf kiezen is nodig en niet egoïstisch, omdat je anders jezelf kwijtraakt

Wauw… wat was de Yoga, Natuur & Stilte-retraite door lieve Arenda van Elements Yoga, Health & Retreats tijdens de afgelopen dagen een bijzondere reis! 🤫🌊🌳🌅🧘🏼‍♀️✨️💛🥰 Niet zo zeer qua afstand, want Castricum aan Zee ligt nog altijd ‘gewoon’ aan de Nederlandse kust, maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik innerlijk een behoorlijke afstand heb afgelegd!

Om te beginnen was het een reis met een voor mij een compleet onbekende bestemming: stilte! Omdat het zo’n speciale reis was met veel aha-momentjes en verschillende inzichten, maak ik bewust de keuze om deze ontdekkingen niet ineens, maar verspreid over een paar blogs met jullie te delen. In de hoop dat het ook voor jou inspirerend is en in ieder geval stof tot nadenken geeft, deel ik vandaag mijn eerste blog in de reeks: ‘Stilte is…’!

Voor mij persoonlijk meteen een mooie manier om die nieuw ontdekte stilte en alles wat het me gebracht heeft, met me mee te nemen het leven van alle dag in. Het te intergeren zodat deze reis niet alleen de afgelopen dagen waardevol was, maar ook waardevol blijft! ☺️

Zo was ik tijdens de retraite  even geen mama, geen dochter, geen partner, geen vriendin en ook even geen coach. Ik was even compleet los van alle rollen die ik in het leven speel, en daardoor was ik ook even helemaal vrij van alle zorg die ik altijd heb (of meen te moeten hebben 🙃) voor anderen…  In plaats daarvan ‘alleen maar’ YVETTE! Niks meer, niks minder… Gewoon ik en dat dat helemaal prima én meer dan voldoende is! Mooi staaltje van ‘zelf-zorg’ zoals dat met een mooi woord heet…

Ik wist het diep van binnen natuurlijk wel, maar ik realiseerde me daar weer eens extra dat voor jezelf kiezen helemaal niet egoïstisch, maar broodnodig is… omdat je anders simpelweg jezelf kwijtraakt! Afin, dat is één van de eerste hersenspinsels die ik graag met jullie wil delen in deze reeks ‘Stilte-is…’-blogs.

Hoe is dat eigenlijk voor jou, welke rollen speel jij allemaal in jouw leven? Pas jij zonder schuldgevoel ‘zelf-zorg’ toe en in welke vorm doe jij dat dan en hoe voelt dat voor jou?

Ik ben reuzebenieuwd naar hoe jullie er in staan dus tof om jullie reacties (hieronder of in andere vorm) te lezen of te horen op deze eerste blog in de reeks ‘Stilte is…’! 

#stilte #silence #reis #journey #yoga #natuur #nature #memyselfandi #zelfzorg #selfcare #egoïstisch #selfish #waardevol #valuable #inspiratie #inspiration #inzicht #insight #blog #quote #stilteis #dankbaar #grateful #coachjekracht #uden #maashorst #oisterwijk #castricum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *