Verdriet toelaten is ook een vorm van sterk zijn !

Dat het zo ontzettend lastig kan zijn om je verdriet toe te laten en écht te doorvoelen, bleek wel weer in de afgelopen week tijdens een aantal coachingssessies. Stuk voor stuk sterke mensen die na het meemaken van een groot verlies zichzelf vragen stellen, zoals:

‘Want als ik dat immense verdriet toelaat, blijf ik dan nog wel overend?’

‘Wat als ik dat gevoel van gemis toe sta, breekt mijn hart dan in 100.000 stukjes en heelt dat nooit meer?’

‘Wat als ik mijn tranen nou eens de vrije loop laat, stoppen ze dan wel ooit?’

‘Hoe lang duurt in godshemelsnaam dit gevoel en wordt het écht ooit beter?’

Rouw raakt alle facetten in je leven en is een proces wat om vertraging en om geduld vraagt…
En dat in een wereld die zo razendsnel draait en waarin alles altijd maar door lijkt te denderen, is dat vertragen alleen al een uitdaging op zich…

Wanneer de interne strijd (met alle ontwikkelde patronen en overlevingsmechanismes die we gaandeweg ons leven hebben opgebouwd) is gestreden, dan is verdriet toelaten geen teken van zwakte, maar juíst een prachtige vorm van sterk-zijn!💪🏼👊🏼

Dus bij deze voor iedereen (en voor die paar mensen in het bijzonder 💛🔥✨️) die op dit moment en op welke manier dan ook nu dat extra steuntje in de rug kunnen gebruiken de quote in deze vrijdagmiddagpost van vandaag…

Heb een mooie vrijdagmiddag nog en ik wens je voor daarna een goed weekend (en misschien wel mooie start van de mei-vakantie)!

#verdriet #grief  #gebrokenhart #heartbreak #tranen #tears #strijd #battle #geduld #patience #kracht #power #sterk #strong #patronen #patterns #overleven #survive #motivatie #motivation #inspiratie #inspiration #coaching #vrijdagmiddagpost #weekend #coachjekracht #uden #maashorst #oisterwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *