Soms geeft het loslaten een betere kijk op wie het vasthouden waard is…

Bij het lezen van deze quote, moest ik denken aan een aantal privé, maar ook  coachgesprekken in mijn praktijk van vorige week: 

“Soms geeft het loslaten een betere kijk op wie het vasthouden waard is…”

Waarbij ik toch praktisch iedere keer maar weer de verdrietige conclusie moest trekken dat we in dat vasthouden meestal en vooral ONSZELF verliezen!

Want wat zetten we ons toch soms in een bijna onmogelijke spagaat om die vriendschaps- of liefdesrelatie te behouden… Houden we ons krampachtig vast om bestaande (werk)situaties in stand te houden en verrekken we daarbij, soms letterlijk en figuurlijk onze rug… Onbekend terrein boezemt angst in, waardoor we ons niet durven overgeven en kost wat kost vasthouden aan dat wat we kennen…

Maar wat nou als we in een stand van overgave gaan, in het vertrouwen dat het one-way-or-the-other goed komt?Alleen al de gedachten aan dat loslaten (of op z’n minst anders vasthouden 😉) luchten op, geven ons ruimte om weer vrij(er) te ademen en laat onze lijven meer ontspannen en onze schouders zakken…

Wat maakt deze quote eigenlijk bij jou los? Durf jij los te laten of heb je een ervaring wat loslaten met jou heeft gedaan?

Wil je dat met me delen? Ik ben benieuwd…

En als jij nou vaak de schijnbare (!) controle vasthoudt, toch veilig in jouw comfort-zone blijft ondanks dat je daar heel diep van binnen uit wil, omdat het inderdaad ten koste van jezelf gaat, kom dan gerust eens sparren! Je bent van harte welkom…

Gaan we samen kijken naar wat dat vasthouden met jou doet en ga ik je leren loslaten, zodat je in ieder geval wel JEZELF behoudt!👊🏼💪🏼🔥❣️

#loslaten #letgo #vasthouden #holdon #controle #nocontrol #angst #fear #zelfbehoud  #opluchting #relieve #vrij #free #ademen #breathe #coaching #quote #transformatie #change #inspiratie #inspiration #comfortzone #chooseyourbattles #coachjekracht #uden #maashorst #oisterwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *