Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder…

In de vrijdagmiddagpost deze keer een quote van de Chinese filosoof en dichter Lao Tse:

“Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder.”

Wanneer er onrust en voor jouw gevoel misschien zelfs chaos heerst in jouw leven en de omstandigheden zodanig zijn, dat je voor je gevoel totaal geen overzicht meer hebt, doe dan voor de verandering eens helemaal niets.

Meestal hebben we de neiging tot het willen vinden van een (snelle) oplossing. Soms trekken we dingen naar ons toe of duwen we ze juist van ons af of ervaren we weerstand, afhankelijk van dat wat we willen bereiken.

Maar wanneer je je zo gezegd ‘in troebel water bevindt’ en je gaat bewegen en om je heen woelen, dan is het gevolg dat het water alleen maar nóg troebeler wordt…

Dus doe voor de verandering eens niets en laat het allemaal maar eens zijn. Je zult zien dat als het nodig is de oplossingen zich dan als vanzelf aandienen. Of je de situatie of de dingen kunt accepteren en toelaten, waardoor de (innerlijke) rust terugkeert en er helderheid ontstaat…

Heb jij al eens geprobeerd om op een bepaald moment in jouw leven helemaal niets te doen en het allemaal te laten zijn? Hoe voelde jij je toen en wat was jouw ervaring? Wil je dat met me delen, ik ben heel benieuwd!  

Ik wens iedereen een heel fijn en vooral rustig & helder weekend!

#troebel #cloudy #muddy #helder #clear #water #rust #peace #kalmte #calm #nietsdoen #donothing #verandering #change #oplossing #solution #acceptatie #acceptance #letitbe #quotes #inspiratie #inspiration #vrijdagmiddagpost #weekend #coachinglife #coachjekracht #uden #maashorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *