People don’t cry because they are weak. They cry because they have been strong for too long…

In onze westerse samenleving zijn we opgevoed met het idee dat huilen een zwakte is. Daardoor zijn er waarschijnlijk ook zoveel mensen die een hoge drempel over moeten om hun tranen de vrije loop te laten.

In onze drukke maatschappij is het natuurlijk ook heel eenvoudig om excuses te vinden om tranen niet vrijelijk te laten stromen.

Ook in een aantal coachgesprekken die ik voerde in de afgelopen week bleek weer hoe we ons keer op keer laten verleiden door de hectiek van alle dag. We maken voor die tranen simpelweg geen tijd of denken en leggen ons dat zelf (!) op dat we bepaalde dingen ‘moeten’…

Redenen genoeg om met een brok in je keel te blijven rondlopen, maar gelukkig zijn er ook genoeg redenen (ook al hebben we natuurlijk maar 1 goede reden nodig) om juist wel te huilen!

Zo vind ik persoonlijk dat een potje onbedaarlijk huilen juist getuigt van kracht en moed! Tranen kunnen je bevrijden van opgehoopte energie en opgestapelde emoties. En na een potje janken ontspant ons lichaam, verdwijnt die vervelende brok in onze keel en voelen we ons weer een stuk beter en opgelucht(er). Je voelt je veerkrachtiger en het is gezond voor zowel lichaam als geest!

Vandaar de quote van Johnny Depp deze week: ‘People don’t cry because they are weak… They cry because they have been strong for too long!’ (vrij vertaald: ‘Mensen huilen niet omdat ze zwak zijn… Ze huilen omdat ze te lang te sterk zijn geweest!)

Wanneer heb jij voor het laatst jouw tranen de vrije loop gelaten en hoe voelde dat voor jou?

#tranen #tears #huilen #cry #zwak #weak #sterk #strong #kwetsbaar #vulnerability #kracht #power #moed #courage #energie #emoties #coachinglife #ontspannen #relaxe #inspiration #inspiratie #toelaten #letitbe #letitgo #veerkracht #resiliance #vrijdagmiddagpost #weekend #coachjekracht #uden #maashorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *