“Neem de tijd” zeggen tegen iemand in rouw, terwijl door groot verlies de tijd stil staat…

Een paar dagen geleden startte SIRE met de nieuwe campagne ‘dooddoeners’, met als doel om over de dood te praten… en niet er overheen!

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 64% van de Nederlanders een gesprek over de dood afkapt… 

En da’s best bijzonder, zeker als je je bedenkt dat we vroeg of laat allemaal met de dood of een ander groot verlies in ons leven te maken krijgen!

Naast alle andere mooie spotjes in deze campagne, ben ik vooral blij met deze:

omdat deze inzoomt op Verlies- en Rouw op de Werkvloer. Daar waar nog zo ontzettend veel werk aan de winkel is en waar het nog té vaak mis gaat, niet vanuit onwil, maar vanuit onkunde en onwetend…

Fijn dus dat deze campagne ook bijdraagt aan dat waarvoor ik me al jaren inzet: goede Verlies- & Rouwbegeleiding op de Werkvloer. Omdat ik er van overtuigd ben dat een begrijpende werkomgeving onmisbare steun én zelfs nieuwe houvast kan geven in een rouwproces bij iedere vorm van verlies, niet alleen bij een overlijden…

Loop jij als medewerker in rouw tegen dit soort zaken op jouw werk aan? 

Of, beste HR-professional, leidinggevende of collega, vind jij het zelf lastig om over de dood te praten en behoor jij tot die 64%? Schakel dan COACH JE KRACHT in (https://www.coachjekracht.nl/werkenverlies/) en zet me in als coach, bemiddelaar of vertrouwenspersoon in, of nodig me uit als gastspreker in jouw organisatie of instelling, zodat we over een tijdje allemaal gemakkelijker over de dood praten en er niet overheen…

In deze vrijdagmiddagpost een dooddoener uit eigen koker, eentje die je hopelijk net als de andere dooddoeners uit de campagne, aan het denken zet: “Neem de tijd” zeggen tegen iemand in rouw, terwijl door groot verlies de tijd stilstaat…

Ik wens iedereen bij deze een fijne vrijdagmiddag nog en voor daarna alvast een mooi weekend!

#campagne #dooddoeners #death #dood #rouw #mourning #verlies #loss #verliesopwerk #rouwopwerk #hr #verzuim #preventief #werkgever #werknemer #doordenker #taboe #neemdetijd #vrijdagmiddagpost #weekend #coachjekracht #uden #oisterwijk 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *