Weduwe & bruid…

Ik geloof niet dat het contrast ooit groter heeft gevoeld als vandaag 24 januari 2022. Officieel nog in mijn wittebroodsweken en dus nog aan het nagenieten van die fantastisch mooie dag eind december, is het vandaag ook de dag is waarop ik, vandaag alweer 10 jaar geleden afscheid hebben moeten nemen van mijn maatje en eerste grote liefde Rob…

En dat klinkt zo ongelofelijk veel langer geleden, als dat het diep van binnen voelt. Ik voel me nog iedere dag bevoorrecht en ben ik ontzettend dankbaar dat ik in mijn leven een tweede grote liefde en maatje heb mogen tegenkomen, maar ik voel niet dat dat een pleister plakt op de wond van het verdriet en gemis. Op dagen als deze voel ik zoals het gezegde zo treffend beschrijft: “Verdriet om gemis is niet heel even, dat draag je met je mee je hele leven”.

Inmiddels heeft het gemis en verdriet wel een andere vorm gekregen en geeft het me vaak, zoals ik wel eens zeg een extra ruggengraat of kan het voelen als extra wind in de zeilen juist op momenten als ik dat even extra kan gebruiken!

Zo kon het dan niet anders dan dat Rob onderdeel zou uit zou maken van onze bruiloft… Toen ik samen met onze jongste dochter de zaal in het Oude Raadhuis binnenliep, droeg ze 2 rozen; een gele roos voor mijn vader en een witte roos voor Rob, haar papa. Deze rozen lagen tijdens de ceremonie symbolisch naast de trouwringen van René en mij.

Na het officiële gedeelte gingen we samen met onze meiden naar de Voorste Stroom waar we de rozen mee lieten voeren met het water, net als we in de jaren daarvoor deden met hun as op precies diezelfde plek. Zonder dit ritueel zou onze bruiloft niet compleet geweest en nu maakte we hiermee de cirkel rond.


Rob’s liefde draag ik voor altijd bij me en mag (sterker nog: het kan niet eens anders, het móet) naast de liefde voor René bestaan. Met een dankbaar hart en de nodige pittige herinneringen aan vandaag 10 jaar geleden, stroomt er heel veel liefde. Liefde die het verleden, het heden en de toekomst met elkaar verbindt… ♡♡♡

#herinneringen #memories #verdriet #grief #gemis #bruiloft #wedding #weduwe #widow #bruid #bride #liefde #love #dankbaarheid #gratitude #heden #verleden #toekomst #pleister #symboliek #ritueel #rozen #roses #verbinding #connection #coachjekracht #uden #oisterwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *