Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan?

“Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan”… zoals Herman van Veen dat zingt in een lied dat bijna zo oud is als ik ben, maar zo passend is in deze tijd!

Van heel veel mensen, zo niet van bijna iedereen, is in de afgelopen periode ontzettend veel gevraagd en hebben we allemaal gerend, gesprongen, gevlogen, gedoken en zijn we gevallen. Daarbij kregen we steeds het vriendelijke doch dringende verzoek om vooral maar vol te houden en door te gaan en dus vonden de meesten van ons keer op keer de veerkracht om dat dan ook te doen!

Dat dat volhouden zo haar keerzijde heeft, blijkt steeds vaker in onze maatschappij. En logisch ook want dat rennen en vliegen kost nou eenmaal energie en omdat we door de aanhoudende beperkende maatregelen meer moeite moeten doen om te kunnen bijtanken, zien we steeds meer mensen “door hun hoeven zakken”.

Wanneer ik mensen vraag hoe het met ze gaat, geven de meesten pas na een momentje van vertraging en bezinning aan dat het ‘eigenlijk wel beter kan’.

Om te weten hoe het écht met je gaat, kun je gebruikmaken van een instrument wat we allemaal tot onze beschikking hebben gekregen: ons lichaam. Dat lijf is een mooie graadmeter en dus prima raadgever. Maar net als een goede vriend geeft ze ons soms dingen aan die we liever niet (of in ieder geval niet nú) zouden willen horen…

Ben je daarom bewust van de eerste en vaak eenvoudige signalen zoals bijvoorbeeld moe zijn, zeurderige hoofdpijn of die vervelend aanhoudende rug- en schouderpijn en sla ze niet zo maar in de wind. Ze geven je aan dat het tijd is om af te remmen…

Als je niet luistert en je de zachte aanwijzingen negeert, dan zal je lichaam stoppen met dat gefluister en worden lichamelijke klachten erger, net zolang tot je er niet meer onderuit kunt en de boodschap wil horen!

Zo net voor het aankomende weekend een mooi moment om eens in gesprek te gaan met jouw lichaam en te luisteren naar dat wat het jou te vertellen heeft? Ik ben benieuwd en misschien wil je de boodschap wel met me delen? En mocht je nou een boodschap krijgen waarbij je hulp kunt gebruiken, weet dat ik er voor je ben!

#doorgaan #houvol #continue #veerkracht #resilence #vertraging #slowdown #afremmen #bezinning #consciousness #lijf #body #luisterennaarjelichaam #raadgever #counselor #boodschap #message #stress #burnout #coaching #vrijdagmiddagpost #weekend #coachjekracht #uden #oisterwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *