Moet ik dat nu doen?

Zoveel te doen… ik heb nog zoveel te doen!

Daardoor voel je je gejaagd, bent rusteloos, hebt een kort lontje… allemaal gevoelens waar jij (en jouw omgeving) niet op zitten te wachten, dus tsja… herkenbaar, maar wat doe je er aan om dat te veranderen?

Er zijn natuurlijk verschillende dingen die je kunnen helpen om weer (meer) overzicht te krijgen en één van de dingen is het maken van een zogenaamde to-do-list, maar…

Als je die dan uiteindelijk hebt, hoe bepaal je dan in vredesnaam de volgorde? Hoe voorkom je dat er alleen maar taken bijkomen en die lijst uiteindelijk alleen maar langer wordt, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. En wanneer je daarmee maar lang genoeg doorgaat je ‘zo maar’ in een burn-out terecht kunt komen?

Ik heb deze tool al eens eerder met je gedeeld, maar omdat het naast heel eenvoudig, vooral ook heel effectief is bij het bepalen van je prioriteiten, deel ik hem bij deze dus gewoon nog maar eens een keer:

Stel jezelf bij iedere taak de vraag: “Moet ik dit nu doen?”

Wanneer je iedere keer de nadruk legt op de verschillende woorden (in het wit op de blogfoto) verandert hiermee ook de betekenis van de zin. Op die manier helpen ze je welke taak je op dit moment het beste kunt doen. Afgelopen week bleek ook maar weer eens tijdens een coachingssessie dat ook in een rouwproces deze zin zo helpend kan zijn, omdat je hiermee de verminderde energie waarmee je te dealen hebt, dan in betere banen kunt leiden!

Dus ik zou zeggen: try this at home (and at work!) en laat me maar weten of het ook voor jou helpend is! Ik ben benieuwd…

Maak iets moois van je weekend en vergeet bij het stellen van je prioriteiten niet om ook jezelf eens op je prioriteitenlijstje te zetten…

#stress #stressless #stresscounseling #coaching #todolist #prioriteiten #priorities #keuzes #choices #trythisathome #keuzestress #tool #druk #busy #inspiratie #inspiration #vrijdagmiddagpost #weekend #coachjekracht #oisterwijk #uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *