Think positive thoughts…

In de afgelopen weken melden zich steeds vaker mensen in mijn praktijk die aangeven het met de dag moeilijker te vinden om ‘vol te houden’. De beperkende maatregelen knellen meer, aanrakingen worden steeds vaker gemist en met iedere verlenging van de lockdown worden gedachten negatiever en zijn lichtpuntjes steeds lastiger te vinden.

De situatie veranderen kan ik als coach helaas niet, maar wat ik wel kan, is je leren omgaan met de situatie waarin je zit. Van acceptatie tot hoe je uit de negatieve gedachtenspiraal kunt stappen, want heel veel, zo niet alles valt of staat met de kwaliteit van onze gedachten!

Dé gouden tip om jouw Corona-blues te verdrijven deel ik graag in deze vrijdagmiddagpost, namelijk: Think positive thoughts! (vrij vertaald: Vul je hoofd met fijne en positieve gedachten!)

Wanneer je tevreden kunt zijn met dat wat je wel hebt en daarnaast dankbaar kunt zijn voor (ook de kleine) dingen én fijne mensen in jouw leven, dan is dat één van de krachtigste geluksgevoel-brengers is, die bestaat!

Wat ook helpend kan zijn, is om terug te kijken. Dat kan puur in gedachten, maar je kunt ook fysiek dat ene fotoboek uit de kast pakken, of de digitale foto’s van die prachtige vakantie terugkijken. Belangrijk is dan dat je niet met een weemoedig gevoel terugblikt, maar dat je je focust op de bijzondere herinneringen van toen. Herinner je weer hoe je je voelde op dat moment, laat dezelfde glimlach net als toen weer op je gezicht ontstaan en laat je hart weer datzelfde sprongetje van geluk maken!

En… als je door de fijne herinneringen en mooie foto’s heen bent, dan is er altijd nog de mogelijkheid om je ogen te sluiten en je fantasie de vrije loop te laten. Laat je lekker meevoeren, want ons brein kan echte herinneringen niet van zelf bedachte/verzonnen herinneringen  onderscheiden, dus is het resultaat: ‘positiever in het leven staan’ precies hetzelfde. Dus… sluit je ogen en just imagine!

Bij deze een fijne vrijdagmiddag en voor daarna heel mooi met positieve gedachten gevuld weekend gewenst…

#volhouden #hanginthere #veranderen #change #gedachten #thoughts #mindset #Corona-blues #positief #positive #geluk #happy #herinnering #memory #lach #smile #verbeeldingskracht #gedachtenkracht #justimagine #dankbaarheid #gratitude #thinkhappythoughts #gowiththeflow #postivevibes #weekend #vrijdagmiddagpost #coachjekracht #oisterwijk #uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *