See Miracles In Life Everyday: SMILE…

Bij het openen van de rolluiken deze morgen zag ik dat na de afgelopen regenachtige dagen het zonnetje voorzichtig door het wolkendek aan het heen breken was. Die meteen iets vriendelijker ogende wereld maakt de start van mijn vrijdag helemaal prima en tovert een glimlach op mijn gezicht.

Door de vele verantwoordelijkheden die we hebben en alles wat er alweer ruim een jaar lang door Corona speelt in onze samenleving blijkt dat we steeds minder lachen, we lijken het op momenten zelfs bijna te zijn vergeten!

En dat is zo zonde want (glim)lachen is echt gezond voor je!

Het vermindert stress en is goed voor je immuunsysteem, want door te lachen neemt het stresshormoon Cortisol af en komen er stoffen in de hersenen vrij zoals het gelukshormoon Endorfine, Serotonine en Dopamine. Zij hebben allemaal een kalmerend en pijnstillend effect en zorgen voor een ontspannen houding én ze dragen bij aan een positief effect op ons immuunsysteem, iets wat in deze tijd extra belangrijk is!

Zelfs wanneer je in deze dagen behoorlijk wat moeite moet doen om een reden te vinden voor die (glim)lach, probeer er toch eens eentje op je snoet te toveren! Bewezen is dat je je zelfs daardoor al beter gaat voelen! Want het is simpelweg niet mogelijk om te glimlachen en tegelijkertijd aan iets  vervelends te denken. (try this at home!)

Nog een paar voordelen: lachen maakt je aantrekkelijker en geeft je meer zelfvertrouwen. Een glimlach op je gezicht maakt je toegankelijker voor anderen en daarmee maak je gemakkelijk(er) verbinding met de mensen om je heen. Lachen werkt aanstekelijk en is zelfs binnen de anderhalve meter maatschappij prima toepasbaar!

Dus… weg met negatieve gedachten, span aan die gezichtsspieren en geef jezelf én de wereld jouw mooiste smile!

Ik wens je bij deze een fijne vrijdagmiddag toe, geniet van het zonnetje en keep smiling ook in het aankomende weekend!

#zon #sunshine #glimlach #glimlach #smile #laughter #positiviteit #positive #gelukkig #happiness #gezond #healthy #thougths #gedachten #keepsmiling #vrijdagmiddagpost #weekend #coachjekracht #oisterwijk #uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *