Zonder verwachtingen is veel wat op je pad komt een cadeautje…

Verwachtingen, verwachtingen…

Je had wel verwacht dat die goede vriendin jouw appje meteen of op z’n minst een stuk enthousiaster had beantwoordt. Je verwachtte toch wel dat jouw partner voor het avondeten zou hebben gezorgd of dat hij het huis gestofzuigd zou hebben, toen jij buitenshuis hard aan het werk was…

Als iets anders uitpakt dan je in eerste instantie verwachtte dan krijg je een teleurstelling te verwerken en maakt dat je vaak teleurgesteld, boos of verdrietig. Dit werkt zo bij externe gebeurtenissen en op het gedrag van andere mensen, maar werkt ook op dat wat we zelf doen. Want wanneer je je voorneemt om vandaag eens lekker productief bezig te zijn en achteraf blijkt dat je niet aan je eigen verwachtingen hebt kunnen voldoen, dan voel je hierdoor minder goed over je zelf.

Het hebben van verwachtingen geeft je misschien wel het gevoel van controle, maar schijn bedriegt! Want in werkelijkheid doet het leven gewoon zijn ding en maakt het zich absoluut niet druk om wat jij er allemaal van verwacht!

Wanneer je kunt leven zonder, of tenminste zonder al te hoge verwachtingen, dan wordt het leven zoveel fijner. Persoonlijk vind ik dat het leven dan ook net even wat luchtiger wordt, en dat kunnen we, zeker in deze tijd goed gebruiken, vind je niet?

Oefen maar eens wat meer om in het hier en nu te leven en realiseer je dat je maar weinig echt nodig hebt om gelukkig te zijn. Je zult tot de conclusie komen dat het de kleine dingen zijn, die het hem doen en jouw leven zo veel waardevoller en meer de moeite waard maken!

Wanneer je jouw verwachtingen laat varen of ze gaat bijstellen, dan zul je gaan ervaren dat gebeurtenissen ook leuk kunnen zijn als ze niet aan jouw verwachtingen voldoen! En misschien ontdek je wel compleet nieuwe mogelijkheden die ook mooi of zelfs mooier zijn, iets wat je nooit had voor mogelijk had gehouden! Dus maak het jezelf makkelijker, geniet van je leven, en verwacht niet zoveel. Zet je zelf niet vast en ervaar momenten en gebeurtenissen zoals ze zich aandienen…

Wat is jouw ervaring met het hebben van verwachtingen en stel je ze wel eens bij? Wil je dat hieronder met me delen? Ik ben benieuwd…

Ik wens je voor nu een fijne vrijdagmiddag en voor daarna een heel fijn verwachtingsloos weekend! Want zonder verwachtingen is veel, zo niet alles wat op je pad komt een cadeautje…

#verwachting #expectations #loslaten #toletgo #bijstellen #adjust #teleurstelling #disappointment #geencontrole #nocontrol #gelukkig #happy #mogelijkheden #opportunities #vertrouwen #trust #verwachtingsloos #noexpectations #cadeau #present #makingthemostofit #vrijdagmiddagpost #weekend #coachjekracht #oisterwijk #uden 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *