Alles wat je gebroken heeft, is alles wat je sterker maakt..

In de afgelopen periode volgde ik online een Masterclass bij Henny van het Centrum voor Verborgen Verlies en Daphne (waarvoor nogmaals dank!??).
Hierdoor ben ik weer een waardevolle werkvorm rijker, die ik vanaf nu ook kan gaan inzetten in mijn praktijk.

In een groep met coaches en therapeuten voerden we het zogenaamde hartritueel uit met het Kintsugi Heart. Heel kort samengevat braken (of zoals ik fijner vond klinken: openden) we een keramieken hart in onze eigen tijd en op ons eigen tempo, om het vervolgens weer te helen met goudlijm, zoals in de Japanse kunstvorm Kintsugi.
De gouden lijnen staan symbool voor ieders unieke levenservaringen en veranderen in iets moois, dat gezien mag worden. Een belangrijk ritueel om (verborgen) verlies zichtbaar te maken…

De quote in de vrijdagmiddagpost voor deze week vertelt je één van de dingen die ik al wel wist, maar nog eens extra benadrukt werd en zelfs figuurlijk zichtbaar werden in mijn hartritueel:
“Alles wat je gebroken heeft, is alles wat je sterker maakt..”

Wil jij meer weten over dit ritueel of wil je het ook zelf eens ervaren? Stuur me dan gerust een berichtje!

Ik wens bij deze iedereen alvast een heel fijn weekend!

#masterclass #verlies #loss #werkvorm #tool #coach #hart #heart #kintsugi #helen #heal #goud #golden #ritueel #ritual #breken #break #openen #hoop #hope #troost #comfort #vrijdagmidagpost #weekend #coachjekracht #oisterwijk #uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *