When all of this is over, we will love harder…

In dat wat ik allemaal om me heen zie gebeuren, maar ook op en in (social) media, merk ik dat mensen het steeds lastiger vinden om ‘vol te houden’… Alleen al de uitspraak ‘hou vol’, lijkt bij steeds meer mensen aversie op te wekken en werkt daardoor bijna averechts.

Ook in de fors oplopende hoeveelheid coachtrajecten in mijn praktijk in de afgelopen paar weken loopt het gespreksonderwerp ‘steeds-lastiger-volhouden’ als rode draad.
Doordat de eindstreep iedere keer maar weer verlegd wordt op het moment dat we er bijna zijn, raken mensen het uitzicht op de finish kwijt en dobberen ze voor hun gevoel maar een beetje doel- en nutteloos rond.

In onze gesprekken werken we daarom vooral aan ‘weer-focus-hebben-op’.
Op het ondanks alles toch ontdekken van lichtpuntjes in het leven. Werken we aan een overwegend positieve mindset en vergeten we daarbij niet ook ruimte te geven aan verdriet en negatieve emoties, waardoor cliënten uiteindelijk veerkrachtiger en mentaal weerbaarder worden!

In de vrijdagmiddagpost van deze week wil ik iedereen, en in het bijzonder mijn cliënten een hart onder de riem steken! Wil ik een beetje extra troost of kracht of datgene zij/jij nu het meeste nodig hebt, bieden…

Wat mij persoonlijk helpt om door pittige tijden als deze heen te komen, is terug te kijken naar andere zware perioden in mijn leven en me te beseffen dat júist die tijden me ook heel veel hebben gebracht. Ik leef daardoor zoveel intenser, ben dieper gaan liefhebben, ben dankbaar en neem niets en niemand meer als vanzelfsprekend…

Diep van binnen weet ik: ” When all of this is over, we will love harder… “(Vrij vertaald: “Als dit allemaal voorbij is, zullen we intenser liefhebben…”)

Ik wens je bij deze alvast een heel fijn, veerkrachtig en liefdevol weekend toe!

#houvol #hanginthere #focus #uitzicht #doel #purpose #lichtpuntjes #positiviteit #mindset #veerkracht #resilience #weerbaar #liefdevol #loving #hoop #hope #troost #comfort #dankbaarheid #gratitude #vrijdagmidagpost #weekend #coachjekracht #oisterwijk #uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *