People don’t cry because they are weak… They cry because they have been strong for too long!

In onze westerse samenleving zijn we opgevoed met het idee dat huilen een zwakte is. Daardoor zijn er waarschijnlijk ook zoveel mensen die een hoge drempel over moeten om hun tranen de vrije loop te laten.

In onze drukke maatschappij is het natuurlijk ook heel eenvoudig om excuses te vinden om tranen niet vrijelijk te laten stromen.

Ook in een aantal coachgesprekken die ik voerde in de afgelopen week bleek weer hoe we ons keer op keer laten verleiden door de hectiek van alle dag. Zeker in deze bijzondere tijd met nog steeds geldende beperkende maatregelen, aanhoudende onzekerheid en verdriet. We maken voor die tranen simpelweg geen tijd of denken en leggen ons dat zelf (!) op dat we bepaalde dingen ‘moeten’…

Redenen genoeg om met een brok in je keel te blijven rondlopen, maar gelukkig zijn er ook genoeg redenen (ook al hebben we natuurlijk maar 1 goede reden nodig) om juist wel te huilen!

Zo vind ik persoonlijk dat een potje onbedaarlijk huilen juist getuigt van kracht en moed! Tranen kunnen je bevrijden van opgehoopte energie en opgestapelde emoties. En na een potje janken ontspant ons lichaam, verdwijnt die vervelende brok in onze keel en voelen we ons weer een stuk beter en opgelucht(er). Je voelt je veerkrachtiger en het is gezond voor zowel lichaam als geest!

Vandaar de quote van deze week: ‘People don’t cry because they are weak… They cry because they have been strong for too long!’ (vrij vertaald: ‘Mensen huilen niet omdat ze zwak zijn… Ze huilen omdat ze te lang sterk zijn geweest!)

De slogan die we in deze tijd regelmatig horen: ‘Hou vol’ is prima, maar als het gaat om huilen, dan zou ik juist willen zeggen: ‘Hou eens niet vol en laat het toe’ dan komen die waterlanders bijna als vanzelf…

Ik wens iedereen een heel fijn en ontspannen (Sinterklaas)weekend!

#tranen #tears #huilen #cry #zwak #weak #sterk #strong #kwetsbaar #vulnerability #kracht #power #moed #courage #energie #emoties #coachinglife #ontspannen #relaxe #inspiration #inspiratie #toelaten #letitbe #letitgo #veerkracht #resiliance #vrijdagmiddagpost #weekend #coachjekracht #oisterwijk #uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *