Zonder kwetsbaarheid kunnen mensen niet écht met elkaar verbonden zijn…

In deze vrijdagmiddagpost een quote van één van mijn grote voorbeelden hoogleraar en auteur Brené Brown over, hoe kan het ook anders: kwetsbaarheid.

‘Zonder kwetsbaarheid kunnen mensen niet écht met elkaar verbonden zijn…’

Een aantal jaren geleden had ik met dat woord kwetsbaarheid niet zo veel. Sterker nog ik voelde zelfs een soort afkeer! Kwetsbaarheid stond in die tijd voor mij synoniem voor hulpeloosheid, krachteloos en zwak.

Ik maakte me als ‘het spannend’ werd dan ook steevast groter. Ik stelde me stoerder op zodat het leek of niets en niemand mij kon raken. Ik hoefde geen hulp, had geen schouder nodig om op te leunen, want ik alleen kon alles aan!

Zo leek het…

want met die bijna automatische manier van reageren, duwde ik mensen van me af. In de jaren die volgde onderzocht ik die afkeer tegen kwetsbaarheid en leerde ik dat jezelf kwetsbaar opstellen eigenlijk iets heel krachtigs is.

Ik leerde dat als je kwetsbaar bent, mensen ook je kracht zien. Maar als je alleen die kracht uitstraalt, dat je dan alleen maar een muur om je heen bouwt…

Ik leerde dat juíst op de momenten waarop we ons zo gekwetst voelen, juíst de gebeurtenissen die ons zo kwaad, wanhopig of intens verdrietig maken waardevolle levenslessen bevatten… en hoe fijn is het als je dat in verbinding met anderen kunt doen: wel zelf, maar niet alleen!

Wat doet het woord kwetsbaarheid eigenlijk met jou en wat maakt deze quote bij jou los? Wil je me dat hieronder laten weten… ik ben benieuwd!

Ik wens iedereen een heel fijn weekend!

#kwetsbaar #vulnerability #afkeer #aversion #gedrag #behaviour #krachtig #powerful #levensles #lifelesson #verbinding #connection #coachinglife #inspiration #inspiratie #motivation #motivatie #vrijdagmiddagpost #weekend #coachjekracht #oisterwijk #uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *