Als je de situatie niet kunt veranderen, verander dan je houding…

Als je de situatie niet kunt veranderen, verander dan je houding…

Afgelopen week tijdens nagenoeg alle sessies kwamen cliënten toch iedere keer weer tot de conclusie dat er zo veel situaties zijn in ons leven die we hoe graag we het soms ook zouden willen, simpelweg niet kunnen veranderen!

Situaties of soms zelfs hele perioden in ons leven die ons veel pijn en verdriet hebben gedaan (of nog steeds doen), waardoor we op dat soort momenten geen idee hebben hoe in godshemelsnaam verder.

Periodes gevuld met onzekerheid, vol verdriet, rouw of zelfs depressie. Situaties waar je helemaal niks aan kunt veranderen en geen zeggenschap over hebt, omdat ze je nou eenmaal zijn overkomen.

Juist op dát soort momenten of periode(n) in je leven is het zo belangrijk om dan aan deze quote te denken. Want… als je niks kunt veranderen aan waar je doorheen moet, dan is veerkracht jouw grootste tool/gereedschap!

Sterker nog, als alles om je heen weggevallen lijkt te zijn, dan is die veerkracht misschien wel het laatste controlemiddel: want jouw houding/mindset is namelijk wél iets wat je kunt veranderen! En het zet, zowel bij kleine als bij grote tegenslagen, direct alles in een ander en meer positief daglicht.

Van het missen van de bus tot overspoelend verlies met intens verdriet: een veerkrachtige reactie is het grote geheim van herstel. Niet omdat je daarmee de situatie verandert, maar wel omdat je jouw manier van denken verandert. Daarmee pak je de controle (in ieder geval de controle over jezelf) terug.

Zo op het eerste gezicht lijkt het misschien maar iets kleins, maar geloof mij: uiteindelijk kan het zelfs je hele leven veranderen!

Heb jij in jouw leven ook wel eens besloten om met een bepaalde situatie anders om te gaan? En wat waren daarvan dan de effecten? Wil je dat met mij delen, ik ben heel benieuwd!

#houding #attitude #veranderen #change #gedachten #thoughts #mindset #gedachtenkracht #veerkracht #resilience #gereedschap #tool #controle #control #verschil #difference #tegenslag #setback #positief #positive #herstel #recovery #verschil #difference #vrijdagmiddagpost #weekend #coachinglife #coachjekracht #oisterwijk #uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *