Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder…

In de vrijdagmiddagpost deze keer een quote van de Chinese filosoof en dichter Lao Tse: “Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder.”

Wanneer er onrust en voor jouw gevoel misschien zelfs chaos heerst in jouw leven en de omstandigheden zodanig zijn, dat je totaal geen overzicht meer hebt, doe dan voor de verandering eens helemaal niets.

Meestal hebben we de neiging tot het willen vinden van een (snelle) oplossing. Soms trekken we dingen naar ons toe of duwen we ze juist van ons af of ervaren we weerstand, afhankelijk van dat wat we willen bereiken.

Maar wanneer je je in troebel water bevindt en je gaat bewegen en om je heen woelen, dan is het gevolg dat het water alleen maar nóg troebeler wordt…

Dus doe voor de verandering eens helemaal niets en laat het allemaal zijn. Je zult zien dat de oplossingen zich dan als vanzelf aandienen, de (innerlijke) rust terugkeert en er helderheid ontstaat…

Heb jij al eens geprobeerd om op een bepaald moment in jouw leven helemaal niets te doen en het allemaal te laten zijn? Hoe voelde jij je toen en wat was jouw ervaring? Wil je dat met me delen, ik ben heel benieuwd!  

Ik wens iedereen een heel fijn en vooral rustig & helder weekend!

(Het delen van de teksten en afbeeldingen in mijn blogs en vrijdagmiddagposts is lief en mag altijd, maar wil je deze dan alsjeblieft intact laten en het logo van COACH JE KRACHT© laat staan? Dankjewel!)

#troebel #cloudy #muddy #helder #clear #water #rust #peace #kalmte #calm #nietsdoen #donothing #verandering #change #oplossing #solution #quotes #inspiratie #inspiration #vrijdagmiddagpost #weekend #coachinglife #coachjekracht #oisterwijk #uden

2 response to "Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder…"

 1. By: Loes Posted: 7 januari 2022

  Volgens mij kom je er niet onderuit om eerst door de golven heen te zwemmen voordat het water rustig word en dat kan een flinke dobber zijn.

  • By: coachjekracht Posted: 7 januari 2022

   Tsja Loes, dat kan zeker een flinke dobber zijn…
   Ik hoop voor jou dat je inmiddels in dat rustigere water terecht bent komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *