Hoe gaat het (echt!) met jou?

“Heej, hoe gaat het met jou?” Hoe vaak stellen mensen in jouw omgeving aan jou deze vraag?

De wereld van vandaag draait razendsnel. Stressproblemen, overspannen zijn of zelfs in een burn-out terecht komen, zijn helaas aan de orde van de dag en tegenwoordig zelfs bijna volksziekte nummer 1. In tijden van Corona is onze samenleving nog eens extra ondersteboven gekeerd, met voor iedereen beperkende maatregelen en het wegvallen van allerlei zekerheden.

Zowel in mijn praktijk als in mijn privéleven zie ik dat de vraag: “Hoe gaat het met jou?” steeds vaker uit beleefdheid en fatsoen gesteld wordt, maar lang niet altijd meer vanuit oprechte betrokkenheid. Blijkbaar wil niet iedereen bij het stellen van de vraag: “Hoe gaat het?” een eerlijk antwoord.

Het bijna logische gevolg daarvan is dat ook het antwoord op de vraag zwaar te wensen laat! Want ook steeds vaker kiezen mensen er voor om dan maar te antwoorden met dat het ‘goed’ met ze gaat. Of erger nog, ze negeren de vraag en geven niet eens een antwoord, er van uitgaande dat er toch geen oprechte interesse is.

Laten we daar verandering in brengen en niet meer zo doordenderen met zijn allen. Laten we oog en vooral ook hart houden voor elkaar! Laten we niet voorbij gaan aan datgene waar het in mijn ogen hier op aarde echt om draait: verbinding, samen-zijn en de liefde…

Dus als je de volgende keer iemand tegenkomt of een berichtje stuurt, vraag hen eens hoe het ECHT met ze gaat. Op die manier lijkt de vraag op een ander level binnen te komen en voelen ze dat er ruimte is voor dat eerlijke antwoord en mogen ze rekenen op jouw oprechte betrokkenheid! En… stel deze vraag alleen als je ook tijd kunt maken om te oprecht te luisteren naar het eerlijke antwoord.

Doe je met me mee? En vertel eens: hoe gaat het écht met jou? Ik ben oprecht geïnteresseerd in jouw eerlijke antwoord…

Ik wens iedereen een mooie vrijdag en voor daarna alvast een heel fijn oprecht en eerlijk weekend!

#vraag #question #eerlijk #true-hearted #stress #burnout #corona #verbinding #connection #samen #together #liefde #love #echt #true #oprecht #honest #betrokkenheid #involvement #luisteren #listen #vrijdagmiddagpost #weekend #coachjekracht #oisterwijk #uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *