Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt…

In de vrijdagmiddagpost van vandaag een mooi gedicht wat gaat over de cirkel van onze gedachten…

Als ik blijf kijken
zoals ik altijd heb gekeken
blijf ik denken
zoals ik altijd dacht

Als ik blijf denken
zoals ik altijd heb gedacht
blijf ik geloven
zoals ik altijd heb geloofd.

Als ik blijf geloven
zoals ik altijd heb geloofd
blijf ik doen
zoals ik altijd heb gedaan

Als ik blijf doen
zoals ik altijd heb gedaan
blijft mij overkomen
wat mij altijd overkwam

Maar als ik mijn ogen sluit
en voel mijn ware zelf van binnen
Dan kom ik deze cirkel uit
en kan ik steeds opnieuw beginnen…

Of zoals Albert Einstein lang geleden het gedicht in 1 zin mooi samenvatte door te stellen: “Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt”.

Maakt dit gedicht ook iets bij jou los?

Herinnert het je misschien aan die keer dat je zo kwetsbaar maar ook zo stoer uit jouw comfortzone stapte onderweg naar die grote verandering in jouw leven?

Of denk je nu met enigszins gefronste wenkbrauwen aan dat ene patroon in jouw doen en laten, wat je iedere dag én steeds vaker beknelt en dus eigenlijk beperkt om voluit te leven en waarvan je jezelf eindelijk eens wil bevrijden?

Wil je dat met me delen? Ik ben heel benieuwd!

Ik wens iedereen alvast een heel fijn en bevrijdend weekend… 😉

#cirkel #gedachten #thoughts #gedicht #poem #kijken #see #denken #think #geloven #believe #doen  #comfortzone #doorbreken #breaking #groei #growth #herinnering #memory #patroon #patern #leven #life #bevrijden #free #weekend #vrijdagmiddagpost #coachjekracht #oisterwijk #uden

4 response to "Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt…"

 1. By: Rick Posted: 4 augustus 2022

  Heb vaak op mij werk problemen met het werken met computers.
  Gedachten is vaak computers zijn ingewikkeld.
  Computerprogramma s zijn in gewikkeld.
  Maar het meest frustrerend is Computerprogramma doen vaak niet wat ik wil.
  Gaat veel fout storingen. Wacht worden die niet werken. Computers die vast lopen autocad die problemen heeft met opslaan waar door je onnodig werk kwijt bent.
  Weet dat het maar gewoon werk is .
  En dat het is zoals het is .
  En dat sofware gemaakt wordt door mensen en mensen maken nu eenmaal fouten.
  Toch scheld en mopper ik veel achter mijn pc.
  Weet dat dit eigenlijk niet goed is voor mijn carrière.
  Gaat al jaren zo .
  Soms een tijd in de ziektewet. Nu weer begonnen loop weer tegen deze problemen op.

  Doe yoga filosofie dus weet heel bewust wat er gaande is.
  Bewust wording is 1.
  Nu nog om zetten in andere Gedachten en dat vindt ik soms best lastig.

  Hoe kan ik dit veranderen en het allerbelangrijkste hoe accepteer ik dat computers soms niet werken.
  De controle durven los laten.

  Groetjes Rick

  • By: coachjekracht Posted: 5 augustus 2022

   Beste Rick,

   Zo te lezen ben je in gedachten al heel ver met hoe het bij/voor jou werkt en ook vaak niet werkt. Of zoals je zelf al zo mooi schrijft: bewustwording is stap 1. Goed dat je je lijf erbij betrekt, want dat is nodig in Yoga…

   Verder zit wat mij betreft en op basis van wat je hier als reactie op deze post schrijft, de kern van het geheel in de laatste alinea die je schrijft: veranderen, accepteren en ‘controle durven loslaten’. Weet niet hoe dat voor jou voelt, als ik dit zo schrijf?

 2. By: Christel Pieterse Posted: 15 mei 2024

  Hoi Yvette?
  Mooi gedicht, zelf geschreven?
  Ik zou hem graag vrijdaf graag voordragen voor een groep collegadoe bezig zijn met “bewustwording in het werk”
  Ik wil dan graag de schrijver van dit gedicht benoemen
  Lieve☆groet,
  Christel

  • By: coachjekracht Posted: 22 mei 2024

   Beste Christel,
   Het is mijn vrije vertaling van een quote waarvan ik niet weet van wie die komt (anders zet ik er altijd een bronvermelding bij, dat vind ik wel zo zuiver), dus aan de naam van de schrijver kan ik je niet helpen. Succes met het voordragen ‘bewustwording in het werk’.
   Lieve groet terug,
   Yvette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *