Troost, Hoop & Perspectief…

Zo meteen vertrek ik naar het symposium ‘Beter Leven met een ziekte’ in het Radboudumc in Nijmegen, waar ook de bundel ‘Beter Leven met een chronisch progressieve ziekte’, zal worden gepresenteerd.

Trots dat ook ik een hoofdstuk heb mogen schrijven over (hoe kan het ook anders) Verlies en Rouw op de Werkvloer.

Want ook wanneer je chronisch ziek bent, verdient het in mijn ogen de aanbeveling om aan-het-werk-te-blijven. Natuurlijk moet hierbij rekening gehouden worden met meerdere factoren, zoals de aard van de ziekte en de ernst van de aanwezige klachten.

Maar ervaring leert dat wanneer werken (aangepast) mogelijk is, dat dat ondersteunend is om tot acceptatie van de ziekte te komen en verder te leven.

Samen bespreekbaar maken hoe werk een onderdeel van het leven kan zijn en op een zodanige wijze kan worden ingepast dat zowel werknemer als werkgever er baat bij hebben, levert heel veel voordelen op, voor werknemer én werkgever. 

Met de vele voordelen voor beide partijen en de focus op dat wat er nog wel mogelijk is, zal hopelijk gaandeweg ingezien worden dat ondanks de beperkingen er een waardevol (werk)leven mogelijk is en blijkt dat werk, ook bij chronisch zieken een belangrijke krachtbron kan zijn.

De bundel zal ongetwijfeld van grote meerwaarde zijn voor veel mensen. Niet alleen (h)erkenning voor als je zelf chronisch ziek bent, maar zal ook bijdragen aan meer begrip en inzicht voor familie, vrienden en collega’s en een handreiking voor professionals voor nóg beter passende zorg.

Ik hoop met mijn hoofdstuk een mooie aanvulling te hebben geleverd aan daar waar het boek voor staat: het bieden van hoop, troost & perspectief en praktische handvatten voor een waardevol leven… 

#chronischziek #chronicilllness #gezondheid #health #levendverlies #verborgenverlies #verlies #loss #rouw #mourning #bundel #boek #book #presentatie #presentation #symposium #samen #troost #hoop #perspectief #handvatten #verliesopdewerkvloer #verliesopwerk #trots #proud #coachjekracht #oisterwijk #uden #nijmegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *