Geluk is…

(Vrijdagmiddagpost van 14 augustus 2020)

Vroeger al als klein kind zaten we, zoals dat toen voelde ‘midden in de nacht’ buiten in de tuin. Weggekropen onder een warm dekentje met de rugleuning van de tuinstoel in ligstand geklapt, lagen we met het hele gezin buiten, samen starend naar een met sterren bezaaide hemel. De stem van mijn vader klonk zacht als soort van voice-over waarbij hij verhalen vertelde over het Universum.

Met zijn grote handen wees hij ons de sterrenbeelden aan; De grote Beer, de kleine Beer, cassiopeia en niet te vergeten één van de meest heldere sterren: de Poolster. Het vaakst deden we dit als het half augustus was, want dan was de kans dat we getrakteerd werden op vallende sterren het grootst! En met iedere vallende ster mochten we natuurlijk een (harte)wens doen…

Toen we eergisteren tijdens de voorlaatste avond van onze vakantie op de veranda van ons strandhuisje zaten en we genoten van een mooie heldere hemel vol sterren, wees deze keer Valérie de sterren aan. En terwijl we zo omhoog keken, zagen we de eerste van de avond: een prachtige vallende ster!

Ik realiseerde me dat het ook nu half augustus was en die avond werden we nog veel vaker getrakteerd op prachtig vallende sterren! En ook nu deden we onze hartewensen…

Het werd een avond vol dierbare herinneringen en er waren meer vallende sterren als er wensen waren… dan ben je met recht een gelukkig mens, toch?

Kijk deze aankomende dagen ook eens naar de sterrenhemel en wie weet kan jij ook jouw hartewens(en) doen… Ik wens iedereen een heel mooi weekend en hopelijk komt jouw wens uit!

#ster #star #universum #univers #sterrenbeeld #constellation #vallendester #wens #wish #wishuponastar #augustus #august #strandhuisje #beachhouse #sterrenhemel #herinneringen #memories #traktatie #treat #geluksmoment #liefde #love #motivatie #inspiratie #vrijdagmiddagpost #weekend #coachjekracht #oisterwijk #uden #julianadorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *