Be enough for yourself first, the rest of the world can wait…

Een mooie overdenking zo op de drempel naar het aankomende weekend: 

‘Be enough for yourself first, the rest of the world can wait’

Als kind al wilde ik er altijd graag zijn voor een ander. En met opgroeien en uiteindelijk zijn tot wie en waar ik nu ben, is dat niet veranderd. En toch… is de manier waarop totaal anders!

Met vallen en opstaan heb ik geleerd dat ik eerst goed voor mezelf moet zorgen (zowel mentaal als fysiek), omdat ik er anders niet écht voor die ander kan zijn!

Voor mij persoonlijk betekent dat tegenwoordig dat ik beter luister naar mijn lichaam, ook al zijn dat soms maar kleine fluisteraanwijzingen. Ik zorg er voor dat mijn leven een goede balans is tussen werk en privé, waarbij ik er op toe zie (en dus tijd maak!) voor voldoende oplaadmomenten.

Ik weet ondertussen dat wanneer ik goed voor mezelf zorg, ik zelfs meer kan betekenen voor die ander. Mezelf op de eerste plaats zetten betekent niet de ander niet belangrijk vinden, het betekent dat IK het ook waard ben.

Er is maar één ik, net zoals er maar één jij is, en dát maakt jou (en mij?) al heel bijzonder…

Heel fijn weekend en vergeet niet ook goed voor jezelf te zorgen!

#ik #memyselfandI #anderen #others #zorgenvoor #takecare #balans #werk #work #opladen #recharge #liefde #love #genieten #njoythelittlethings #waardzijn #belangrijk #bijzonder #important #prioriteit #motivatie #inspiratie #vrijdagmiddagpost #weekend #coachjekracht #oisterwijk #uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *