Rouwende werknemer in de knel…

Door Corona leek het onderwerp ‘Verlies- en Rouw op de Werkvloer’ (misschien ook best wel begrijpelijk) wat naar de achtergrond te zijn verschoven, maar er blijft op dit gebied nog zoveel werk aan de winkel!

Ik was enkele dagen geleden daarom blij weer eens een artikel te lezen waarin extra aandacht gevraagd wordt voor dit onderwerp: https://nos.nl/artikel/2340041-rouwende-werknemer-komt-vaak-in-de-knel.html

In mijn ogen is wettelijk geregeld flexibel opneembaar rouwverlof een ontzettend mooie stap vooruit. Tot die tijd echter zijn werkgevers en werknemers die te maken krijgen met een overspoelende verlieservaring, afhankelijk van het goed-werkgeverschap van én de onderling te maken afspraken met hun werkgever en in veel gevallen ook met de bedrijfsarts bij verzuim.

Wacht met jouw bedrijf of organisatie niet tot de wellicht aankomende wettelijke regelingen, maar investeer nu al in het grootste goed van jouw bedrijf: jouw werknemers!

Cijfers bewijzen dat goede Verlies- en Rouwbegeleiding op de Werkvloer geen eenvoudig klus is, getuige het onnodig hoog (ziekte)verzuim op dit gebied. Laat je als werkgever hierbij daarom adviseren en indien nodig praktisch ondersteunen en begeleiden.

In mijn optiek begint gedegen Verlies- en Rouwbegeleiding bij informatievoorziening over rouw aan directe collega’s, maar ook in de vorm van coaching,  begeleiding, training én advisering van leidinggevenden en HR-professionals! Dit alles om uiteindelijk tot meer begrip te komen, ruimte en rust te creëren voor de werknemer in rouw. 

Ik ben er van overtuigd dat door te investeren in Verlies, je uiteindelijk uitkomt op winst… voor beide partijen!

Lees mijn visie gerust verder op: https://www.coachjekracht.nl/werkenverlies/ en omdat we op dit moment zelfs collectief in een Verlies-proces zitten ook op: https://www.coachjekracht.nl/verlies-en-rouwbegeleiding-op-de-werkvloer-in-corona-tijd/ of neem direct contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

#rouw #mourning #verlies #loss #troost #steun #ruimte #rust #comfort #werk #job #rouwopwerk #griefsupport #begeleiding #werknemer #werkgever #HR #personeelszaken #HRM #verzuim #kans #opportunity #benefits #investeren #corona #coachjekracht #oisterwijk #uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *