Zet jezelf eens op je prioriteitenlijstje…

Als kind al wilde ik er altijd graag zijn voor een ander. En met opgroeien en uiteindelijk zijn tot wie en waar ik nu ben, is dat niet veranderd! En toch… is de manier waarop totaal anders!

Want door schade en schande heb ik geleerd dat ik eerst goed voor mezelf moest zorgen (zowel mentaal als fysiek), omdat ik er anders niet écht voor die ander kon zijn!

Voor mij persoonlijk betekent dat tegenwoordig dat ik beter luister naar mijn lichaam, ook al zijn dat soms maar kleine fluisteraanwijzingen. Ik zorg er ondertussen voor dat mijn leven een goede balans is tussen werk en privé, waarbij ik er op toe zie (en dus tijd maak!) voor voldoende oplaadmomenten. Zo tank ik bij van een ritje op mijn motor, een relaxte wandeling aan het strand (liefst hand in hand met mijn lief natuurlijk), maar kan ik ook ontzettend genieten van met blote voeten lopen door het gras in onze tuin…

Door de jaren heen merkte ik dat wanneer ik goed voor mezelf zorgde, ik zelfs meer kon betekenen voor die ander. Mezelf op de eerste plaats zetten betekent niet de ander niet belangrijk vinden, het betekent dat ik het óók  waard ben.

Er is maar één ik, net zoals er maar één jij is, en dát maakt jou (en mij?) al heel bijzonder…

Heel fijn weekend en vergeet niet ook goed voor jezelf te zorgen!

#ik #memyselfandI #anderen #others #zorgenvoor #takecare #balans #werk #work #opladen #charge #motor #bike #strand #beach #liefde #love #genieten #njoythelittlethings #waardzijn #belangrijk #important #prioriteit #motivatie #inspiratie #vrijdagmiddagpost #weekend #coachjekracht #oisterwijk #uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *