All great changes are preceded by chaos…

(Alle grote veranderingen worden voorafgegaan door chaos…)

Vanochtend had ik een mooi telefoongesprek met een evenzo mooi mens waarin, hoe kan het ook anders, de bijzondere tijd waarin we op dit moment leven, onderwerp van gesprek was.

We spraken er over dat het voor veel mensen fijn is dat maatregelen versoepelt worden en we langzaam aan uit de intellectuele lockdown lijken te bewegen. Instanties en bedrijven om ons heen werken hard naar en aan een opstart met daarbij ook allerlei praktische stappen richting ‘het nieuwe normaal’. (Voor zover dat normaal überhaupt bestaat natuurlijk).

Als mens, maar in deze zeker ook als zorgprofessional krab ik me daarbij toch ook regelmatig achter mijn oren… Want voor zover ik nu berichten hoor en lees, lijken veel organisaties zich te focussen op het weer oppakken van de bekende draad, zich daarbij met name richtend op beperkende afspraken zoals bijvoorbeeld de anderhalve meter afstand.

Kijkend vanuit mijn specialisme ‘Verlies- en Rouw op de Werkvloer’ lijken organisaties en bedrijven (te snel) voorbij te gaan aan de impact die leven-in-deze-tijd met zich heeft meegebracht én nog steeds met zich meebrengt, want de crisis is immers nog niet voorbij!

Laten ze/we vooral ook niet vergeten dat deze Corona-crisis ook een grote mentale invloed heeft op ons allemaal. Natuurlijk is het fijn om straks weer verder te kunnen gaan, maar laten we daarbij alsjeblieft niet de oude bekende draad oppakken! En laten ze/we vooral ook niet vergeten dat het broodnodig is het geleden verlies (op welk vlak en welke hoedanigheid dan ook) te her- en erkennen!

Laten ze/we uit deze chaos en de rollercoaster aan emoties die dat zich met zich meebrengt op zijn minst één waardevolle les leren. Een waardevolle les die mensen uiteindelijk in hun kracht zet, ze sterker maakt waardoor ze/we nieuwe stormen in hun leven kunnen weerstaan.

En laten ze/we daarbij vooral niet vergeten dat we elkaar daarbij nodig hebben. Hopelijk kunnen we onze nieuwe samenleving strakjes vergelijken met het fietsen op een fiets met trapondersteuning. Als we focussen op ieders talenten en die krachten bundelen, dan zijn we onderweg naar een ongekende, bijna moeiteloze SAMENleving, wat heerlijk zou dat zijn!

Wat heb jij ondertussen, terwijl deze crisis nog voortduurt, geleerd of ervaren? Wat vind je nu zo fijn om te doen (of juist te laten) en wil je straks als de economie weer gaat draaien meenemen? Wil je dat hieronder met me delen?

Fijn weekend allemaal!

#coronavirusNederland #comforting #troost #bemoediging #motivatie #motivation #inspiratie #inspiration #optimistic #positiviteit #chaos #les #talent #bundelen #moeiteloos #normaal #erkennen #kracht #power #samen #together #verandering #change #vrijdagmiddagpost #weekend #coachjekracht #oisterwijk #uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *