Hoop is…

Met ons gezinnetje hingen we, net als ruim 8 miljoen Nederlanders bijna ademloos aan de lippen van Mark Rutte tijdens de persconferentie gisterenavond. Zelfs Daniëlle was naast ons op de bank gekropen in afwachting van voor haar goed nieuws: weer naar school of toch niet?

Als meisje van 14 met het Syndroom van Down hoorde ze heel veel woorden de revue passeren die ze zo 1,2,3 niet kon plaatsen, maar bij het horen van de woorden ‘school’ en ‘weer open’ kreeg ze blosjes op haar wangen, balde ze haar vuistjes en riep blij: yesss!

Dat opgeklaarde blije koppie sprak boekdelen want wát wil ze graag naar school! Weer gezellig met de taxi naar haar vertrouwde plekje met de lieve juffen en meesters en niet te vergeten haar medeleerlingen. Mijn moederhart brak dan ook toen ik haar moest uitleggen dat alleen de “kleine’ kinderen van de basisschool weer naar school mochten…

Onbegrijpelijk keek ze me aan, terwijl de twinkeling uit haar ogen weer verdween…

Sommige mensen hebben gisteren te horen gekregen dat de beperkende maatregelen binnenkort gaan versoepelen en dat er voor hen weer wat meer (adem)ruimte komt, op welke manier dan ook. En dat is heel fijn! Maar voor het gros van Nederlanders en misschien dus ook wel voor jou, was hetgeen ze gisterenavond hoorde samenvattend een teleurstelling.

Opnieuw moeten we weer een teug lucht in onze longen zuigen, moeten we onze verwachtingen bijstellen en wordt er opnieuw een beroep gedaan op onze veerkracht.

De persconferentie heeft bij jou ook vast het één of ander losgemaakt: geef die gevoelens lucht, focus je op dat wat je nog wel hebt en dat wat je nog wel kunt. Want dat geeft nieuwe moed om door te gaan… want we moeten nog even volhouden samen!

Mocht je je verhaal aan een professioneel luisterend oor kwijt willen of wil je weten hoe ook jij meer veerkracht ontwikkelt, dan kan dat! Kijk op www.coachjekracht.nl en neem contact met me op.

P.S. En wanneer ik dan vanmorgen weer naar mijn dochter kijk, die lekker buiten aan het spelen is in de tuin en ze tegen me zegt: ”Lekker weertje hé mama!”, dan laat ze weer eens heel puur zien, hoe veerkracht eruit ziet… en ben ik trots, heel trots!

#coronavirus #crisis #Downsyndroom #motivatie #motivation #inspiratie #inspiration #dankbaarheid #gratitude #love #liefde #adem #breath #verbondenheid #houvol #doorgaan #samen #together  #hanginthere #moed #courage #verwachtingen #expectations #veerkracht #resilience #trots #proud #coachjekracht #oisterwijk #uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *