Sending a little love your way…

Als er iets is wat ik heel mijn leven al graag doe is het wel knuffelen! Heerlijk om minstens een paar keer per dag in de geborgen armen van mijn lief te mogen zijn of mijn meiden liefdevol te omarmen.

Wanneer we knuffelen komt het zogenaamde knuffel- of gelukshormoon oxytocine vrij. Het is een stofje in onze hersenen dat zorgt voor het gevoel van verbondenheid en intimiteit.

Een welgemeende knuffel:

  • boost je gevoel van geluk en maakt je vrolijk;
  • vergroot je begrip en medeleven;
  • geeft je zelfvertrouwen en eigenwaarde;
  • vermindert stress, onderdrukt angstgevoelens en helpt je te ontspannen, en
  • zelfs je huid gaat er van stralen!

In deze bijzondere tijd waarin zoveel mensen zich gestresst, onzeker, verdrietig en angstig voelen, zouden we daarom eigenlijk juist extra veel moeten knuffelen. Maar in de ‘anderhalve-meter-samenleving’ waarin we nu noodgedwongen leven kan en mag dat niet en is het verstandiger om fysiek afstand bewaren.

In deze periode prijs ik me extra gelukkig en ben ik dankbaar dat ik mijn lief en mijn meiden wel kan knuffelen. Maar ik realiseer me heel goed dat niet iedereen in zo’n fijne situatie leeft.

Voor al die mensen die op dit moment de knuffels niet binnen handbereik hebben, zijn er gelukkig nog wel een aantal andere dingen die je kunt doen. Andere zaken die datzelfde hormoon aanmaken en er ook voor zorgen dat je je fijner voelt.

Wanneer knuffelen niet kan, kun je namelijk ook:

  • een oprecht compliment geven (maar ook het krijgen ervan werkt!);
  • oogcontact maken;
  • je (huis)dieren knuffelen;
  • naar muziek luisteren en
  • pure chocolade eten!

Hopelijk zijn deze oxytocine-makers ook voor jou binnen handbereik en overbrug je op deze manier deze tijd nét even wat gemakkelijker. In ieder geval totdat we weer wel écht mogen knuffelen…

Ik wens jullie een heel fijn, met veel knuffelhormoon gevuld weekend!

#knuffel #hug #hormoon #oxytocine #coronavirusNederland #crisis #comforting #troost #bemoediging #motivatie #motivation #inspiratie #inspiration #dankbaarheid #love #liefde #verbondenheid #boost #geluk #happy #chocolade #muziek #music #compliment #vrijdagmiddagpost #weekend #coachjekracht #oisterwijk #uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *