Pasen in Corona-tijd

Sinds zo lang als ik me kan herinneren, komen we met de familie van mijn vaders kant bij elkaar tijdens Pasen. 

Zoals ik vroeger al, als klein meisje samen met mijn neefjes en nichtjes de zelf geschilderde eitjes zocht tijdens een boswandeling met de hele familie, zo zocht de nieuwste generatie kleintjes in de familie Van de Veerdonk ze ook in de afgelopen jaren.

Pasen was, na Kerst het favoriete feest van mijn vader, en ik realiseer me nu ineens in deze bijzondere tijd, dat dat hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met het gevoel van samen-zijn. Verbinder als hij was (en ik ben) genoten we van deze familiebijeenkomsten.

Maar dit jaar doorbreken we noodgedwongen die traditie van dat Paas-samen-zijn, net zoals bij jou misschien ook wel het geval is.

Het ontbreken van dat fysieke samen-zijn, maakt bij mij het gevoel van samenzijn-in-gedachten sterker dan ooit en dat verzacht…

Ik denk daarbij ook aan het belangrijkste symbool van het Paasfeest; het ei, dat staat voor wedergeboorte.

Met alles wat nu gaande is, houd ik goede moed en kijk er naar uit dat we weer wel fysiek dichterbij én samen met anderen kunnen zijn en maak ik er ondanks verbroken tradities en gemis, fijne dagen van…

Ik wens jou ook mooie Paasdagen!

#familie #family #Pasen #Easter #ei #egg #samen #together #gevoel #feeling #verbinding #connect #fysiek #fysical #traditie #tradition #hoop #hope #newbeginnings #wedergeboorte #dichtbij #close #moed #courage #inspiratie #inspiration #coachjekracht #oisterwijk #uden

1 response to "Pasen in Corona-tijd"

  1. By: Emmy van de Veerdonk Posted: 12 april 2020

    Yvette ik had het niet beter kunnen verwoorden.Het samen ZIJN ook al zouden we niets zeggen ,niets delen maar alleen maar samen zijn .Dan voelde we dat al in elke vezel.Die familie band is zo sterk.Wim was een van ons.Maar het niets samen delen was er ook niet bij .Natúúrlijk wilde we samen delen .
    Dat maakte dat eenheids gevoel ook zo sterk.
    Voor nu is het even niet anders…….Maar volgend jaar gaan we op de eens ingeslagen weg door.HELE MOOIE PAASDAGEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *