Sommige dingen zijn zo vanzelfsprekend…

Sommige dingen zijn zo vanzelfsprekend, dat we vergeten er dankbaar voor te zijn! Al vaker was deze zin op de één of andere manier onderwerp in mijn blogs.  

Datgene wat we in onze levensrugzak met ons meedragen, vormt ons als mens en bepalen mede hoe je denkt en doet, ofwel hoe je in het leven staat. Zo hebben mijn levenservaringen me geleerd vooral ook dankbaar te zijn voor (juist ook de kleine) dingen in het leven. Ik ben me bewust van positieve zaken en zie ook altijd lichtpuntjes in mijn leven.

Ook, of misschien zelf juíst nu, tijdens deze Corona-crisis helpt diezelfde positieve mind-set me in balans te blijven en voel ik me, ondanks alle ellende om me heen veerkrachtig en vertrouw ik erop dat deze pittige periode ons uiteindelijk ook veel gaat brengen.

En als we over een tijd weer opgelucht adem kunnen halen omdat de crisis eindelijk achter de rug is, denk dan ook eens terug aan datgene je nu juist zo mist…

Je weet wel:

  • dat je bijna gedachteloos binnen kunt lopen bij de bakker op de hoek;
  • dat gezellig kletspraatje met de buren wat ineens een andere lading krijgt door de veilige, minstens anderhalve meter afstand;
  • dat koffietje bij (één van) je ouders met bij binnenkomst en vertrek een dikke knuffel en een zoen;
  • dat spontaan afgesproken pilsje met je vrienden in het dorp vol gezelligheid of
  • simpelweg genieten van een lekker koel wijntje op een zonovergoten terras.

… en ben en blijf (!) dankbaar met alles en vooral iedereen om je heen en zie dat soort ‘gewone’ zaken eens wat vaker als kleine cadeautjes of lichtpuntjes!

Wat mis jij eigenlijk vooral in deze tijd en waarvoor ben jij strakjes dankbaar? Wil je dat met me delen?

Heb een fijn, dankbaar weekend allemaal!

#coronavirusNederland #crisis #rugzak #backpack #comforting #troost #bemoediging #motivatie #motivation #inspiratie #inspiration #dankbaarheid #gratitude #love #liefde #optimistic #positiviteit #positive #gedachten #thoughts #mindset #gedachtenkracht #omdenken #ombuigen #vrijdagmiddagpost #weekend #coaching #coachjekracht #oisterwijk #uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *