Alles wat je aandacht geeft, groeit…

Op dit moment is de hele wereld in de ban van het Corona-virus, dus vind ik het passend om ook hier kort aandacht aan te besteden. Er is al ontzettend veel gezegd en geschreven en wat ik vooral niet wil doen is olie op het al behoorlijk opgelaaide vuur gooien!

Net als het de bedoeling is bij mijn andere vrijdagmiddagposts, hoop ik ook aan dit onderwerp een inspirerende, bemoedigende of troostende, maar sowieso altijd positieve twist te kunnen geven.

Wat ik daarom wil aanhalen, zeker vanuit mijn vak als StressCounselor, is dat we ook in deze situatie, vooral ons gezonde verstand moeten blijven gebruiken!

Het is zeker waar dat zieke mensen kwetsbaarder zijn voor het virus, maar gezonde mensen hoeven niet angstig te zijn. Die mogen erop vertrouwen dat hun lichamen bestand zijn tegen dit virus en mochten ze het toch oplopen, ze het er naar alle waarschijnlijkheid afbrengen met een lichte verkoudheid en eventueel wat lichte koorts.

We moeten ons niet gek laten maken door alles wat we horen en zien, maar moeten het ook niet kleiner maken. Gezonde mensen moeten zich wel realiseren dat ze wel drager kunnen zijn van het virus en ze daarom extra voorzichtig moeten zijn richting mensen met een zwakkere gestel, op welke manier dan ook!

Koester daarom je lijf door gezond te blijven met goede vitaminerijke voeding en voldoende lichaamsbeweging. Maar blijf ook mentaal fit! Vermijdt ongezonde stress. Stress die ook ontstaat wanneer we ons laten meeslepen in de angst die heerst rondom het virus, want stress kan uiteindelijk ook je immuunsysteem aantasten.

De door de regering aangekondigde maatregelen leggen onze drukke en altijd maar doordenderende maatschappij aan banden, maar ook daarin kan ik persoonlijk wel wat voordelen zien…

Focus dus op je gezondheid en niet op de ziekte, want… alles wat je aandacht geeft, groeit!

Blijf fysiek én mentaal gezond en heb allemaal alvast een fijn weekend!

#stressless #coronavirusNederland #focus #attention #aandacht #wetvandeaantrekkingskracht #comforting #positivequotes #troost #bemoediging #motivatie #motivation #inspiratie #inspiration #comfortingquote #vrijdagmiddagpost #weekend #coaching #coachjekracht #oisterwijk #uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *