Geluksmomentjes-pot

Vandaag was ik even op zolder en daar zag ik haar staan: inmiddels bedekt onder een dun laagje stof stond onze ‘geluksmomentjes-pot’. Met een glimlach op mijn gezicht pakte ik haar vast en herinnerde ik me haar bijzondere taak. Ik bedacht me hoe zij een paar jaar op rij een prominent plekje had op de schouw in onze woonkamer.

Iedere eerste dag in een nieuw jaar startten we met een lege ‘geluksmomentjes-pot’ en gaandeweg het jaar vulde we haar met briefjes. Briefjes waarop ieder van ons haar eigen geluksmomentjes schreef: grote, maar vooral ook kleine gebeurtenissen, warme momenten die we koesterden en lieve mensen die ons gelukkig maakten.

De pot hielp ons er aan te herinneren dat er, ondanks groot gemis, verdriet, teleurstellingen en tegenvallers er ook altijd lichtpuntjes in het leven te vinden zijn, mits je er maar op de juiste manier naar kon kijken.

Iedere oudejaarsavond keerden we de pot om, lazen we de vele briefjes aan elkaar voor om ze tenslotte samen in dankbaarheid ritueel te verbranden in onze vuurkorf in de tuin. En op die manier stond er op 1 januari weer opnieuw een lege pot, klaar om gevuld te worden met geluksmomentjes & lichtpuntjes…

Gaandeweg de jaren heeft ons gezin volop geoefend en ondertussen is deze positieve manier van denken ingesleten en kon de ‘geluksmomentjes-pot’ naar zolder, uiteraard met hartelijke dank voor haar geleverde diensten.

Mocht er op dit moment in jouw leven een heftige storm razen en heb jij moeite om nu die lichtpuntjes te ontdekken, denk dan eens deze pot.

Ze kan je helpen herinneren en je misschien nét dat steuntje in de rug of een klein beetje troost geven en je zo laten inzien dat het leven nog altijd de moeite waard is!

#geluksmoment #herinnering #memory #reminder #nieuwjaar #newyear #koesteren #cherish #liefde #love #gemis #grief #loss #verdriet #rouw #mourning #licht #lichtpuntjes #troost #steun #comfort #worthit #mindset #positief #positive #positivethinking #coachjekracht #oisterwijk #uden


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *