If you want to know where to find your contribution to the world, look at your wounds. When you learn how to heal them, teach others…

Gisteren sprak ik met iemand die ik al echt een hele lange tijd niet had gezien. En zoals dat meestal gaat met dat soort gesprekken, was de openingsvraag: ‘Goh, lang geleden zeg, hoe gaat het met jou?’ Mijn antwoord was volmondig en met een grote glimlach op mijn gezicht: ‘Het gaat goed met mij!’.

Want: het gaat goed! Ontzettend trots op hoe mijn kleine meisjes uitgroeien tot krachtige, sociaalvoelende en vooral ook lieve jonge dames. En soms nog met ongeloof, kijk ik dankbaar naar mijn lief, waarmee ik volop plannen en zelfs concrete stappen maak naar een toekomst samen. Ik ben dankbaar voor zoveel dingen en het is heerlijk om zo ondertussen in het leven te kunnen staan!

Want ik realiseer me zo goed, zeker in deze tijd van het jaar, dat ik van zo ontzettend ver gekomen ben. Want hoe anders was het leven 8 jaar geleden!

In die tijd was ik geestelijk én lichamelijk zo moe. Ik had weinig energie en ook mijn lijf schreeuwde al tijden: ‘STOP!’ Maar door alles wat er speelde kon dat eenvoudigweg niet, dus negeerde ik de stramheid en de pijntjes en vond ik diep van binnen kracht en moed om door te gaan. Verdriet en onmachtige gevoelens voerden toen de boventoon en met alles wat ik nog in me had, zorgde ik naar beste kunnen voor mijn man en probeerde ik nog steeds die veilige haven te zijn voor onze meisjes, die ook vol verdriet hun eerder zo stoere en levenslustige papa zagen afglijden.

Nu, 8 jaar verder draag ik dit alles met me mee en heb ik het gemis verweven in mijn leven en geeft het me een extra steun in de rug bij het helpen van mensen die zelf overspoelende verlieservaringen in hun leven meemaken.  Fijn dat ik ondertussen mensen kan inspireren en ze mag laten zien dat ‘goed-leven-is-na-de-dood’ bestaat en mogelijk is! Dat je niet alleen uit het donkere diepe dal kunt klauteren, maar dat je, net als ik nu, uiteindelijk kunt aankomen op de top van een hoge berg, volop genietend van een prachtig uitzicht!

#rouw #mourning #verlies #loss #griefsupport #troost #steun #comfort #inspiratie #inspiration #dankbaar #gratitude #kracht #power #trots #proudmother #moed #courage #levennadedood #lifeafther #houvol #dontgiveup #bemoediging #coaching #contribution #wounds #teach #heal #berg #mountain #liefde #love #coachjekracht #oisterwijk #uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *